Ons lichaam heeft dagelijks behoefte aan natuurlijk licht. Ook tijdens de werkuren en dus ook wanneer je thuis werkt. Helaas wordt het thuiskantoor soms wat stiefmoederlijk behandeld. Deze werkplek wordt vaak verbannen naar een donker hoekje in de woning, weg van alle ramen. De hele dag onder kunstlicht werken, is echter geen goed idee en wel om verschillende redenen. Ook al werk je maar 1 dag per week van thuis uit, het loont de moeite om er de nodige, slimme aandacht aan te schenken. Want natuurlijk licht heeft meer voordelen dan je vermoedt.

Natuurlijk licht geeft ons vitamine D

Daglicht is onze bron voor vitamine D. Zonlicht helpt ons lichaam vitamine D aan te maken. Vitamine D is belangrijk voor een sterke botontwikkeling. Een tekort aan vitamine D is ook in verband gebracht met depressie en obesitas.

Natuurlijk licht verbetert onze productiviteit en focus

We moeten allemaal productief zijn. Een van de grote voordelen van natuurlijk licht is dat het ons productiever maakt. Natuurlijk licht leidt tot een betere focus, hogere effici├źntie en minder ziekteverzuim.

Natuurlijk licht helpt onze biologische klok de tijd bij te houden

Hoe beter je slaapt, hoe beter je werkt. Natuurlijk licht helpt ons lichaam zijn natuurlijke ritme te behouden. De hele dag door daglicht zorgt ervoor dat we fysiek afgestemd blijven op onze biologische klok waardoor we duidelijk beter kunnen slapen en daarmee onze effectiviteit de volgende dag kunnen verhogen.

Natuurlijk licht verbetert ons psychologisch welzijn

Zonlicht heeft niet alleen een effect op ons lichamelijk welzijn maar ook op onze psychische gezondheid en gemoed. In de wintermaanden opstaan in het donker, niemand is er fan van. Genoeg natuurlijk licht vermindert de mate van onrust en stress die in de donkere periode de kop op kunnen steken. Het is duidelijk, en dat zul je zelf ook wel ervaren: we voelen ons beter in ons vel wanneer we meer zonlicht krijgen.

Iedere dag een halfuurtje buiten wandelen en zo wat daglicht tanken, is niet voldoende. De mens heeft de hele dag door nood aan natuurlijk licht om de batterijen op peil te houden. Zet je thuiskantoor in het zonnetje en profiteer maximaal van haar positieve effecten.