HP raadt Windows 10 Pro aan.

Het aftellen is begonnen. Als je nog een toestel hebt met Windows 7 zal je na 14 januari geen beveiligingsupdates meer krijgen. De hoogste tijd dus om te upgraden naar Windows 10.

Natuurlijk kan je Windows 7 gewoon blijven gebruiken. Het systeem zal niet plots crashen op 15 januari. Maar, verstandig is het niet. Met een besturingssysteem dat niet meer up-to-date is, zet je de deur open voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. De kans op besmetting zal in 2020 sowieso alleen maar toenemen. De nakende uitrol van 5G (die voor het grote publiek in België misschien wat langer op zich zal laten wachten) zal er voor zorgen dat het Internet of Things in een stroomversnelling komt. Tegen het einde van volgend jaar, zo voorspellen deskundigen, zullen er wereldwijd maar liefst 36 miljard apparaten op het internet zijn aangesloten. Een grote uitdaging voor cyberbeveiligingsexperts.

Met een verouderd besturingssysteem dat niet meer zal worden geüpdatet, word je dan een zwakke schakel in de ketting van miljarden toestellen. Een schakel die makkelijk besmet kan worden, dat spreekt voor zich. Windows 10 is de veiligste Windows-versie die ooit is gemaakt. En dat blijft ook zo. Windows 10 biedt uitgebreide ingebouwde en doorlopende bescherming waarop je kunt vertrouwen, zoals Windows Defender Antivirus, Firewall en meer. Als je nog niet bent overgeschakeld, doe dat dan snel en profiteer van de nieuwste functies en beveiligingen. De aanbieding voor een gratis upgrade naar Windows 10 is al afgelopen sinds 29 juli 2016. Dus als je wil overschakelen naar Windows 10 wilt, moet je een nieuw apparaat kopen of, als je een compatibele pc hebt, een volledige versie van de software kopen om te upgraden. Opgelet: sommige oudere apparaten met Windows 7 zijn niet compatibel met Windows 10. Heb je nog zo een oud toestel? Bekijk dit dan als een kans om een nieuw device aan te schaffen en te genieten van nog meer veiligheid en technologie die werk en ontspanning nog aangenamer maken.