Het internet is een goede manier om in contact te blijven met je klanten. Waar we ook gaan of zijn, thuis, op kantoor, in het vliegtuig, op restaurant maar ook onderweg in de auto: mensen verwachten dat we altijd en overal online zijn.

De eenvoudigste en goedkoopste manier om wifi tot in je auto te krijgen is door van je smartphone een hotspot te maken. Wanneer je dit doet, kunnen andere apparaten, zoals tablets, mp3-spelers, andere smartphones … verbinding maken met dit ad-hoc-netwerk.

Het nadeel van het gebruik van je telefoon om een wifi-verbinding in je auto te maken, is dat elk apparaat dat verbinding maakt met je telefoon, zal putten uit de mobiele data van jouw maandelijkse abonnement. Dus als je je telefoon gebruikt als een hotspot in je auto om een heleboel video’s te bekijken tijdens een lange reis, is de kans groot dat je later in die maand geen data meer over hebt om regulier op je telefoon te surfen.

Een andere eenvoudige manier om wifi in je auto te krijgen is het gebruik van een speciale mobiele hotspot. Deze apparaten bevatten in wezen hetzelfde type mobiele dataverbinding als een telefoon en dezelfde mogelijkheid om een draadloos netwerk te creëren, maar je kunt ze niet gebruiken om iets anders te doen waartoe smartphones in staat zijn.

De duurste, meest betrouwbare en minst draagbare manier om wifi in je auto te krijgen is het permanent installeren van een draadloze modem en router. Deze draadloze routers zijn duurder dan draagbare dongles en MiFi apparaten, en zij vereisen ook wat installatiewerk. Sommige van deze routers kun je makkelijk van het ene naar het andere voertuig verplaatsen. Andere apparaten zijn echter bedraad en zo even draagbaar zijn als uw voertuig zelf. Het belangrijkste voordeel is dat het signaal veel sterker is dan wat je gewoon bent van een  mobiele hotspot. Het andere voordeel is dat sommige permanent geïnstalleerde automobielmodem/routercombinaties USB of ethernet verbindingen hebben waarop je je laptop of een ander apparaat kunt aansluiten waardoor je een gegarandeerd ongestoorde verbinding hebt.