Tijdens hun welverdiende zomervakantie nemen heel wat mensen hun laptop mee op reis. Om bijvoorbeeld hun mail te checken, wat te surfen of om lokale informatie op te zoeken. Zolang je toestel je rust niet in de weg staat, is daar natuurlijk niets mis mee. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Deel je vakantiefoto’s pas bij thuiskomst.

De verleiding zal groot zijn om je foto’s vanop je exotische of avontuurlijke bestemming onmiddellijk met je vrienden en familie op je sociale media te delen. Hou je even in en wacht hiermee tot je terug thuis bent. Mensen met minder goede bedoelingen kijken mee en kunnen van je duidelijke afwezigheid gebruik maken om op je thuisadres in te breken. Denk eraan, ook als  je je accounts hebt afgeschermd zodat alleen je vrienden je updates kunnen zien, kunnen derden nog steeds jouw foto’s zien, wanneer je vrienden deze bijvoorbeeld liken of delen met anderen.

Geef pottenkijkers geen kans.

Even je mail checken op de trein of het vliegtuig, wat surfen op een terrasje… Het liefst doe je dit natuurlijk in alle discretie en wil je je privacy beschermen. Bescherm jezelf daarom direct tegen nieuwsgierige blikken met het optionele geïntegreerde HP Sure View privacy screen. Met één druk op de knop maak je je scherm onleesbaar voor de omgeving, terwijl de inhoud voor jezelf duidelijk zichtbaar blijft.

Let op met openbare netwerken.

Online gaan onderweg of op je vakantieadres is kinderspel. Heel veel hotels, resorts, campings en vakantiehuisjes bieden gratis wifi aan waar je als gast gebruik van kunt maken. Die netwerken zijn niet altijd even veilig. Ze zijn vaak niet gecodeerd en het paswoord is meestal door velen gekend. Zo wordt het voor hackers kinderspel om aan vertrouwelijke informatie te komen. Ga op vakantie dan ook nooit online aan de slag met gevoelige gegevens. Het is een goed moment om je favoriete blog te lezen of te surfen naar nieuwssites, maar online bankieren of shoppen zijn een no go!