HP raadt Windows 10 Pro aan.

Een dag of twee per week van thuis uit werken is voor de jongere generaties een vanzelfsprekendheid. Voor heel wat leidinggevenden is het een nieuwe weg die ze moeten verkennen. Vermijd dat je als manager op pad moet met blaren en knikkende knieën, bereid je goed voor. We raken een aantal thema’s aan waarbij je stil kan staan om zo in optimale conditie de overstap te maken van controleren naar (een beetje) loslaten en vertrouwen geven.

Communicatie

Thuis aan het werk of niet: spontaan overleg moet overal kunnen. (Niet altijd, want een thuiswerker kan zijn werkdag anders indelen.) Zorg ervoor dat je medewerkers over de tools beschikken om goed in verbinding met elkaar kunnen staan. Microsoft Teams is een applicatie waarmee je dit perfect kan organiseren. Teams brengt alles samen in een gedeelde werkruimte waar men kan chatten, vergaderen met meerderen in een groepschat, bestanden delen, en werken met zakelijke apps.

Vertrouwen

Een gebrek aan vertrouwen kan een grote rem zijn om van thuiswerk een succes te maken. Leidinggevenden die de voorkeur geven aan persoonlijke begeleiding of gewend zijn aan face to face contact, kunnen het moeilijk hebben om de controle los te laten. Goede afspraken vooraf helpen om deze switch te maken. Andere blogposts op onze site lezen en je in het thema inwerken ook!

Security

Natuurlijk moeten de bedrijfsdata overal even goed beveiligd zijn. Een doordachte bedrijfspolicy rond security is dan ook een topprioriteit. Microsoft is hier met Windows 10 Pro hier een ideale partner voor. Het besturingssysteem heeft ingebouwde beveiliging om de devices te beschermen tegen virussen, phishing en malware, en is daarmee de veiligste Windows ooit.

Betrokkenheid

Laat je medewerkers zelf kiezen wanneer ze het beste thuis werken, om welke reden dan ook. In zo’n cultuur zullen mensen thuiswerk kiezen wanneer dat echt een toegevoegde waarde heeft en verhoog je hun betrokkenheid bij de organisatie. Mensen zijn en blijven sociale dieren en hebben nood aan face-to-face contact. Net daarom is het een goed idee om af te spreken dat het team minsten één dag per week voltallig aanwezig is op kantoor.