Ook al werk je maar één dag per week thuis: het loont om van je thuiskantoor een aantrekkelijke plek te maken waar je met plezier aan de slag gaat. Over een comfortabele stoel, geschikte plek in je woning of een tweede scherm zullen we het nu niet hebben. In deze blog willen we een uitweiden over de spullen die je op je bureau zelf hebt liggen. Bureauaccessoires kunnen je helpen productiever te zijn, georganiseerd te blijven en wie weet zullen ze je zelfs inspireren.

Pen en papierhouder

Waarschijnlijk gebeurt het grootste deel van je werk digitaal. Toch kan het ook heel nuttig zijn om je gedachten op papier te ordenen. Losse notities, to-do lijstjes… het is handig om ze snel even op te schrijven. En niemand zegt dat dat in een saai notitieboekje moet! Kleur mag.

Luidspreker

De meeste laptops hebben ingebouwde luidsprekers. Voor een Skype gesprek volstaan die ruimschoots. Maar soms mag het ietsje meer zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een online training wil volgen of van muziek wil genieten tijdens je werk. Een draagbare luidspreker kan je dan voor een betere geluidskwaliteit en meer volume zorgen. Ze bestaan in alle kleuren en vormen.

Groen

Je productiviteit gaat omhoog als je naar iets groen of natuurlijk kan kijken. Breng daarom wat natuur op je werkplek. Geen groene vingers? Geen probleem, er bestaan genoeg onderhoudsvriendelijk planten en zelfs speciale bloempotten en plantenhouders die alarm slaan als ze iets tekort komen.

Bureaulamp

Een absolute must-have is een bureaulamp. Goede verlichting helpt oogvermoeidheid voorkomen en de lamp zelf kan ook wat kleur in het geheel brengen.

Schoonmaakdoekjes

Op kantoor zorgt de poetsploeg voor een zuiver werkblad. Thuis sta je daar zelf voor in. Wat gemorste koffie, kruimels of een stoffige monitor: met een schoonmaakdoekje bij de hand is dat zo opgekuist en heb je altijd een smetteloos bureau.

 

Dit handvol voor de hand liggende must haves draagt bij tot een sfeervolle en efficiënte thuiswerkplek. Het lijstje is niet volledig: vul gerust aan en geef je thuiskantoor karakter met een persoonlijke touch.