Waar werk je het meest geconcentreerd? Dat is voor iedereen verschillend en het varieert ook nog eens doorheen de dag, of het hangt af van het soort taak dat je op dat moment uitvoert. Afhankelijk van je dag is een keertje kiezen voor een coworking kantoor misschien wel een goed idee. Ideaal ook voor mensen die vaak onderweg zijn of een ‘gat’ hebben tussen twee afspraken in. Of voor iemand die de dagelijkse kantoorroutine wil doorbreken. In elke grote stad zijn er verschillende toffe coworking plekken, wereldwijd.

We gingen even in ons eigen landje en (heel ver) over de grens kijken naar een paar van die plekken en hoe die er kunnen uitzien.

Ver en heel ver

Hubud Ubud, Bali

Zin om te werken in een stukje paradijs? De Hubud op Bali komt daar misschien het dichtst bij. Rustig en koel binnen of met zicht op rijstvelden en een vulkaan buiten: alles kan. Even pauzeren doe je met een duik in het zwembad.

https://hubud.org/coworking-space-bali/

The Farm SoHo, New York

In SoHo vind je de thuisbasis van drie locaties van The Farm. Elke ruimte werd door de eigenaars zelf eigenhandig gebouwd met het hout van een ontmantelde schuur uit Missouri. Een unieke plek die dankzij het organisch design de rust van de natuur uitademt in het hartje van The Big Apple!

https://www.thefarmsoho.com/

Village Underground, Lissabon

Dit moet één van de meest prikkelende coworking werkplekken in Europa zijn. De werkruimtes zelf zijn opgebouwd uit kleurrijke zeecontainers en dubbeldekker bussen. Allemaal gerecycleerd uiteraard. Village Underground is een landmark in de stad die coworking een avontuurlijk tintje geeft.

http://vulisboa.com/events.php

In eigen land

Silversquare, Brussel en Luxemburg

Silversquare ging 10 jaar geleden van start met 1 coworking centrum. Ondertussen zijn er in totaal vier in Brussel en eentje in Luxemburg. Rode draad zijn de natuurlijke materialen en frisse kleuren waarmee je je verbeelding de vrije loop kan laten gaan.

https://silversquare.eu/?lang=nl

Coworking Namur, Namen

Flexplekken, bureaus van 2 tot 6 personen, vergaderzalen en een eventruimte… Dat is Coworking Namur in een notendop. Het interieur is origineel en inspirerend. Nood aan ontspanning? Dan kun je een potje tafelvoetbal spelen met je collega’s van de dag.

https://coworkingnamur.be/

Fosbury & Sons, Antwerpen

Fosbury & Sons in de WATT-toren heeft kantoren met zes meter hoge plafonds, stalen ramen en veel licht. Leden kunnen er ook dagelijks genieten van gezonde gerechten en premium koffie in samenwerking met Coffeelabs. De indrukwekkende ruimte van 3000 m² werd ingericht door de Antwerpse interieurarchitecten van Going East.

https://www.fosburyandsons.com/offices-nl