Vergaderen blijft één van de beste instrumenten om problemen te bespreken, knopen door te hakken en af te stemmen met collega’s.

Om de creativiteit te prikkelen en de dingen met een frisse blik langs een andere kant te bekijken, kan het nuttig zijn om eens samen te komen op een andere plek dan je gewend bent. De meest voor de hand liggende oplossing is ergens een ruimte huren. Maar waarom niet nog een stapje verder gaan? Nodig je team bij je thuis uit!

Collega’s voor een vergadering mee naar je eigen huis nemen gaat voor velen misschien te ver. Er zijn best wel wat redenen om het niet te doen zoals plaatsgebrek, de inrichting, rommel … Veel mensen houden hun werk en privé ook gewoon liever gescheiden.

Maar laat ons ook even stilstaan bij de voordelen van vergaderen aan de keukentafel of een brainstorm in het salon.

Ongedwongen, huiselijke omgeving

Een informele, familiaire sfeer zorgt voor een gevoel van veiligheid en het neemt een aantal remmingen weg die er in een formele, zakelijke ruimte vaak wel zijn.

Patroondoorbrekend

De eentonige vergaderruimtes ontlopen boost de creativiteit en productiviteit. Het stimuleert om out of the box te denken.

Goedkoop

Buiten vergaderen kost vaak veel op het vlak van consumpties of reservatiekosten. Een gratis living of keuken is een drempel minder om er toch op uit te trekken.

Gemakkelijk

Je hoeft geen reservaties te maken, alleen maar zien of je praktisch nog iets nodig hebt om de vergadering in goede banen te leiden. Misschien dat je je woning ook wat moet opruimen, maar dat kan je als een voordeel bekijken.

Vertrouwen opbouwen

Doordat collega’s je in je natuurlijke habitat zien, krijgen ze een beter begrip van wie je bent als persoon. Dit schept vertrouwen en geeft een gevoel van betrokkenheid, want je komt authentiek en eerlijk over.

Als je voldoende plek hebt en als je je woning wil openstellen voor een vergadering met je collega’s, is het zeker de moeite waard om het een keertje te doen. Je zal versteld staan over de meerwaarde!