In ons land rijden sinds kort een aantal kantoorbussen. Deze kantoorbussen van Office on Wheels zijn uitgerust met Wifi, koffie en stopcontacten waardoor werkgevers hun werknemers in alle rust naar het bedrijf kunnen laten reizen. Onderweg kunnen ze in goede omstandigheden werken zodat de filetijd nuttig gebruikt wordt.

In België zijn we ons allemaal al een hele tijd bewust van het alsmaar stijgende fileprobleem naar en van de drukste steden. De kantoorbus biedt een oplossing voor dit probleem. De bus biedt een comfortabele werkplek voor maximum dertig personen. Alle stoelen staan in de rijrichting, met uitzondering van een beperkt aantal zodat wanneer gewenst een vergaderruimte (optioneel) gecreëerd kan worden. Elke stoel is voorzien van een gordel, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft.

Elke individuele werktafel biedt plaats aan een laptop of een tablet en een dossier en is voorzien van een bekerhouder voor koffie, thee of wat water die je tijdens de rit gratis kan drinken. Daarnaast is er voor elke gebruiker een stopcontact en een USB-aansluiting voorzien en er is ook een toilet aan boord van de bus.

Gedurende de periode tussen de heen- en terugrit, kan de bus ingezet worden als leslokaal of voor andere doeleinden. Daarom zijn er in de kantoorbussen ook 2 beeldschermen geïnstalleerd, zodat er presentaties kunnen gegeven worden en ander ondersteunend beeldmateriaal kan getoond worden indien nodig. Indien gewenst kan een kantoorbus bijkomend uitgerust worden met een kleine vestiaire en printmogelijkheden.

Vandaag zijn de volgende lijnen operationeel:

Naar Antwerpen

  • Gent – Antwerpen
  • Brussel – Mechelen – Antwerpen
  • Turnhout – Antwerpen
  • Hasselt – Lummen – Geel – Antwerpen

Naar Brussel

  • Gent – Erpe-Mere – Brussel
  • Antwerpen – Mechelen – Brussel
  • Hasselt – Lummen – Herent – Brussel
  • Halle – Anderlecht – Brussel

Naar Anderlecht

  • Antwerpen – Mechelen – Anderlecht

De ritten kunnen enkel door de werkgever gereserveerd worden.

Een korte impressie

Meer informatie