Sinds kort kan je in de 27 grootste Belgische stations van NMBS gebruikmaken van een gratis wifinetwerk.

Dit zijn: Aalst, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Centraal, Bergen, Brugge, Brussels Airport-Zaventem, Brussel-Centraal, Brussel-Luxemburg, Brussel-Noord, Brussel-Schuman, Brussel-Zuid, Charleroi-Zuid, Denderleeuw, Doornik, Gembloux, Gent-Sint-Pieters, Halle, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik-Guillemins, Mechelen, Namen, Oostende, Ottignies, Sint-Niklaas en Vilvoorde.

Dankzij deze service kan je in de stationshal, de gangen van het station en op het perron aangenaam online op je trein wachten. Het netwerk heeft de naam ‘FreeWifi-NmbsSncb’. Reizigers die al een MyNMBS-account hebben, kunnen gewoon inloggen en van start gaan. Wie nog geen MyNMBS-account heeft, kan dat eenvoudig aanmaken bij de eerste verbinding met het netwerk.

Voorlopig blijft het wel bij wifi in het station alleen. Ondanks de vraag van vele reizigers zit gratis surfen op de trein er voorlopig niet in. De kostprijs zou simpelweg te hoog zijn. Wie internationaal spoort, heeft meer geluk. De Thalys en ICE-treinen hebben wel gratis wifi aan boord. Ook op de meeste treinstellen van Eurostar kan je gratis op het net.