Een ‘digital native’ is iemand die van kleins af aan opgegroeid is met digitale technologie. In een wereld waarin computers, tablets, mobiele telefoons en internet tot de dagelijkse realiteit behoren.

De millennials, zoals deze generatie ook wel wordt genoemd, zijn geboren tussen 1981 en 2000. Omdat ze technologie met de paplepel hebben meegekregen, zijn ze erg handig met digitale media. Online sociale interactie, werken onderweg, vervaging van de grens tussen werk en privé is voor hen heel natuurlijk. Ze maken handig gebruik van, communicatiemethoden zoals videogesprekken, instant messaging en en de meest recente apps met alle daaraan verbonden sociale interacties. Millennials lijken vaste telefoons te mijden en kiezen voor smartphones of hun 2 in 1 notebook voor hun communicatie en sociale contacten. Tijdens het reizen voeren ze meer werkgerelateerde taken uit dan collega’s van andere generaties. Bijna 40 procent van de millennials werkt op kantoor maar  meer dan 60 procent heeft een flexibele werkstijl. Mobiel werken is voor hen een vanzelfsprekend verhaal. Tegen 2025 zullen 75% van de werknemers millennials zijn.

Vroegere generaties zijn digital pioneers die alles hebben zien evolueren.

Dit wil niet zeggen dat mobiel werken enkel voor deze en latere generaties is weggelegd. De oudere generaties hebben alles moeten aanleren. Van een elektrisch typmachine schakelden ze over naar een tekstverwerker. Daarna kwam de computer. Eerst monochroom, later in kleur. Ze belden in op het internet met een piepende modem en een downloadsnelheid van 56K. Ook Windows hebben ze mee zien groeien tot de meest veilige versie ooit:Windows 10 Pro, een intuïtieve en veilige werkomgeving voor de flexibel en mobiel werkende mens.

Ze evolueerden met de technologie, het zijn ‘digital pioneers’. Misschien zijn ze minder snel geneigd om de nieuwste apps te downloaden en hoeven ze niet meteen de meest recente smartphone. Waarschijnlijk zijn ze ook wat kritischer voor sociale media. Alle toepassingen en devices om efficiënt mobiel te werken, hebben ze wel geadopteerd. Meer nog, ze hebben ze mee ontwikkeld. De digital pioneers zullen nog een hele tijd een belangrijk deel van de werkvloer uitmaken. Ook onderweg of thuis kunnen ze met hun kennis productief aan het werk.