Velen die dagelijks pendelen van en naar het werk staan vast in de file. Of ze nemen het openbaar vervoer dat echter steeds meer verzadigd raakt. Het Federaal Planbureau becijferde in 2015 dat we bij een ongewijzigd beleid tegen 2030 een toename van het totale aantal reizigerskilometers zullen kennen van 11 %.

Het aanbieden van telewerk is een interessante manier om de transportvraag te verminderen. 1 op 3 werknemers die meer dan 50 km (enkele rit) moeten afleggen tussen hun woon- en werkplaats, doen aan telewerk. Heb je een afstand te overbruggen tussen 30 en 50 km, is de kans dat je aan telewerk doet 1 op 4. Dit en nog veel meer blijkt uit een enquête van die de FOD Mobiliteit en Vervoer liet uitvoeren.

De FOD Mobiliteit en Vervoer heeft einde 2017 een enquête uitgevoerd om specifiek telewerk in België in kaart te brengen en de impact hiervan op de mobiliteit te schetsen.

Je kan het volledige rapport hier downloaden.