Veilig geconnecteerd tijdens je skivakantie? Geen probleem.

Van plan om het leven door een skibril te bekijken in de krokusvakantie? Dan wachten er je mooie tijden. Er is heel wat sneeuw gevallen de afgelopen weken, in de skigebieden liggen er kilometers zalige pistes voor je klaar.

Een sportieve vakantie in de bergen is ideaal om het hoofd weer helemaal vrij te maken en het werk ligt even stil. Toch kan je veilig met de thuisbasis geconnecteerd blijven. De toestellen van HP zijn zo beveiligd dat je dit in het volste vertrouwen via de wifi van het hotel kunt doen. Zo kan je bijvoorbeeld nu en dan je mail checken. Je hoeft ze daarom niet te beantwoorden maar zo vermijd je wel dat je op de eerste werkdag een lawine mails te verwerken hebt.

We hebben een vijftal tips voor je opgesomd om veilig online te gaan op je vakantiebestemming. Ook voor ontspanning is het trouwens belangrijk om veilig te surfen.

  1. Maak alleen verbinding met wifi-netwerken met een wachtwoord. Vraag aan de receptie de correcte naam van het netwerk.
  2. Mocht je toch verbinding maken met een open netwerk, voer dan geen persoonlijke gegevens in zoals wachtwoorden en inlognamen.
  3. Verbind niet automatisch met ‘bekende netwerken’.
  4. Gebruik een browser die onthoudt wanneer een website vraagt om ‘in het vervolg uitsluitend beveiligde verbindingen voor deze website te gebruiken’.
  5. Log uit en verbreek alle verbindingen na het gebruik van wifi.

Tot slot nog dit. De verleiding is vaak heel groot om je vakantiefoto’s of dat spectaculaire GoPro filmpje van op de zwarte piste meteen te delen op sociale media. Dit kan dieven op slechte ideeën brengen. Ook al is je profiel voldoende beschermt, doe dit voor alle zekerheid pas als je terug thuis bent.

En, hou het ook offline veilig, op de latten of je snowboard.

2018-07-31T16:02:53+00:00

Wil u graag op de hoogte blijven?

Schrijf u dan hieronder in op onze nieuwsbrief